top of page
Search
  • Writer's picture

3 hjælpsomme spørgsmål, der hjælper dig ud af skriveblokaden

Updated: Apr 7

Måske kender du de dage, hvor du sætter dig foran computeren og skal lave indhold til dine sociale medier. Men der kommer ingen idéer til dig og motivationen er meget, meget langt væk.


De dage kender jeg selv alt for godt. Derfor deler jeg her, de 3 hjælpsomme spørgsmål, jeg altid stiller mig selv for at få gang i skrivelysten.
Spørgsmål #1 - Hvorfor startede jeg min virksomhed?


Det er ofte travlt at være selvstændig. Hverdagen kan nemt blive fyldt til bristepunktet med mailbesvarelser, kundeopgaver, markedsføring og at finde de bilag, som bogholderen har rykket for tre gange.


Derfor er det nemt at glemme det store billede. Hvorfor du egentlig valgte at starte som selvstændig.


Men lige præcis det spørgsmål kan inspirere dig til at skrive knaldgode opslag, hvor din følger virkelig kan mærke din passion.


Så spørg dig selv:

Hvorfor startede jeg min virksomhed?

Hvem drømmer jeg om at gøre en forskel for?

Hvorfor er det lige præcis mig, der er den rigtige til at hjælpe mine kunder?


Og brug svarene på dem til at skrive et (eller flere) opslag, hvor dine følgere lærer dig at kende og kan relatere til din mission.


Spørgsmål #2 - Hvad ville jeg ønske, at alle mine kunder vidste?


Spørgsmål nummer to zoomer ind på, hvordan dine kunder eller følgere agerer. Du ved en masse om din branche, og det kan du gøre brug af her. Spørg dig selv, hvad du ville ønske, dine kunder vidste.


Det kan (og skal helst) være en meget lavpraktisk ting. For det er tit de mest lavpraktiske ting, vi glemmer at dele med vores følgere. Og det er ofte også dem, som giver vores kunder de største aha-oplevelser, og som gør dem nysgerrig på lige netop din tilgang.


Det kunne eksempelvis lyde sådan her:


Hvis du er løbetræner, ville du ønske, at dine følgere vidste: "Den største grund til at alt for mange nye løbere lægger løbeskoene på hylden igen, er fordi de presser sig selv for hårdt i starten". Det kan du uddybe med konkrete eksempler på, hvordan det ser ud, når man presser sig selv for hårdt.


Hvis du er hjælper dine kunder med konflikthåndtering, kunne du sige: "Mange konflikter optrapper, fordi du begynder at forsvare og forklare dig". Herefter kan d uddybe med konkrete eksempler på, hvad det vil sige at forsvare og forklare sig.


Måske giver opslaget dig også inspiration til at skrive et opfølgende opslag med fokus på, hvad dine kunder skal gøre anderledes.Spørgsmål #3 - Hvilken forskel har jeg gjort for tidligere kunder?


Dette spørgsmål er særligt godt, hvis det er en lille Imposter-Inga, der har fået din skrivelyst til at gemme sig væk i et mørkt skab.


Selvom du er passioneret og dygtig til dit fag, er det overraskende nemt at glemme, hvor stor en forskel, du faktisk gør for dine kunder. Det er en god idé at genopfriske det, når skriveblokaden er på besøg.


Til at opfriske din hukommelse kan det være en idé at kigge i mails, beskeder og anmeldelser fra kunder. Hvis du ikke allerede har gjort det, så gør det til en vane at gemme denne slags beskeder i en mappe eller noter på din telefon.


Nu har du læst søde beskeder fra dine kunder, og forhåbentligt har de hjulpet med at sende Imposter-Inga på ufrivillig ferie.


Men kan du så bruge den viden til, som du finder?


Her er tre konkrete idéer til at bruge din nye viden til at skrive opslag:


  1. Skriv et opslag om den kunde, og hvilken forandring han/hun har været igennem.

  2. Din kundes problem og forandring er sikkert noget, som dine følgere kan relatere til. Du kan lave et opslag, som du vinkler sådan her: "Har du det også [som din kunde havde det, inden han/hun fik din hjælp]? Her er et råd til, hvad du kan gøre [giv ét råd, som din kunde selv kan gøre allerede i dag for at afhjælpe sit problem.]"

  3. Brug din kundes historie til at skrive et opslag om, hvorfor du har startet din virksomhed.
Har du skrevet et opslag ud fra et af de tre spørgsmål?


Så ville jeg elske at se det! Send det til mig på Instagram eller tag mig i det. God skrivelyst 😊

9 views0 comments

Comments


bottom of page