top of page

Hvordan skal dit portrætbillede se ud?

Vi køber af folk, vi stoler på, og som vi kan li’. Det ved du måske allerede. Og derfor er det vigtigt at have billeder af dig eller dem, der står bag virksomheden. Men hvordan skal billederne egentlig se ud?

Alt for mange får taget billeder, der er for “professionelle” og distancerende til deres brand – eller som på anden vis slet ikke passer.

Og det er helt forståeligt. For der er enormt mange skjulte beslutninger, der skal tages, når du skal have taget brandingbilleder. Det kan eksempelvis være:

  • Skal billeder tages i et fotostudie, i naturen eller på din vante arbejdsplads?

  • Hvordan skal dit kropssprog være? Må du fx have armene over kors eller hænderne i lommen?

  • Hvilket tøj du skal have på?

  • Skal billederne være opstillede, eller skal de tages i en arbejdssituation?

  • Hvordan skal billederne redigeres? Skal farverne være neutrale, kolde eller varme?

Beslutninger er der nok af, og dem hjælper jeg dig med at navigere i. Ét af de redskaber jeg bruger til at sikre mig, at dine billeder passer til dit brand er metoden Emotionelle Kundetyper.


Emotionelle Kundetyper er et langt begreb, derfor kommer du ofte til at høre mig omtalte det som kundetyper. Kundetypemetoden kobler menneskelig adfærd til markedsføring, og metoden giver os svaret på, hvordan vi skaber loyale kunder, der har lyst til at købe vores produkt og anbefale os til venner og bekendte.


Herunder får du et eksempel på, hvor mange forskellige udtryk et simpelt portrætbilleder kan have. Billederne er markeret med en farve, der viser, hvilken kundetype det passer til👇🏼⁠

Og her følger en forklaring på, hvad der gør, at billederne passer til hver sin kundetype.

Den gule kundetype kan godt lide nærvær og omsorg - og så må du meget gerne være meget glad på gule billeder. Billedet må gerne være tæt beskåret, og tøjet skal være mere hyggeligt end business. ⁠Camilla på billedet smiler stort, er tæt på kameraet og kigger direkte ind i kameraet med et venligt blik. Farverne er rolige og varme, og Camilla ser rar og imødekommende ud.

Den grønne kundetype vil gerne have tryghed. Derfor er det vigtigt, at baggrunden ikke har forstyrrende elementer, og at der en ro i billedet. Til den grønne type må du gerne udtrykke, at du er venlig, men seriøs. ⁠Derfor har Sanne på billedet et venligt ansigtsudtryk med et afdæmpet smil. Baggrunden er ensfarvet, og det giver billedet en ro, som den grønne godt kan li'.

Den blå kundetype søger kontrol og vil gerne være den bedste eller sejeste dreng (kvinde) i klassen. Derfor må du gerne udstråle magt, power og måske endda en smule arrogance. Det oprindelige billede er ikke så tæt beskåret, så der ville du kunne se, at Kasper står med fronten mod kameraet og armene over kors. Det er en god stilling til de blå: at stå "ligepå" og med armene over kors, da det udstråler selvsikkerhed og også en smule distance. Den hårde lyssætning og jakkesættet hjælper også med at gøre billedet blå - men dette billede kunne sagtens have været endnu mere blåt.

Den røde kundetype vil stimuleres og underholdes. Billederne til den røde må derfor gerne være trendy, anderledes og pirre modtagerens nysgerrighed.⁠ Derfor er dette billede af Julia taget op af en skulptur, og det giver en atypisk baggrund. Samtidig er det svært at regne ud, hvad baggrunden egentlig er, hvilket kan trigge den rødes nysgerrighed. Julias kropssprog, hvor hun rører ved sit hår og kigger væk, er også atypisk for et klassisk portræt, og det er med til at gøre billedet rødt. Ligesom med det ovenstående kunne dette billede dog også være endnu mere rødt og anderledes.



bottom of page