Tag billeder, der passer til dit brand

Sådan får du dine billeder til at passe til dit brand

Har du også nogle gange lidt svært ved at sætte ord på, hvordan dine brandingbilleder skal se ud – og ikke mindst 𝘩𝘷𝘰𝘳𝘧𝘰𝘳 de skal have netop dét udtryk?⁠ Selvom du har styr på dit brand, kan det være svært at oversætte de til tider “fluffy” brandingværdier til konkrete valg om baggrund, påklædning og udtryk på billeder.

Der er nemlig overraskende mange beslutninger, der skal tages, når du skal have taget brandingbilleder. Helt konkret kan det være: 

– Hvilket tøj skal du have på?
– Hvordan skal dit kropssprog være? 
– Hvordan skal udtrykket være?
– Skal billederne tages i et studie eller on location?
– Skal der bruges naturligt lys eller studielys?

Rigtig mange tager ikke højde for disse valg, eller lader bare fotografen gøre det, han/hun plejer at gøre. Og det kan vise sig at være en dårlig idé – for selvom billederne blive pæne og professionelle, så er det ikke sikkert at de passer til dit brand. 

Billeder der passer til din kundetype

Men hvordan skal du så gribe det an? Der er næsten lige så mange tilgange til branding, som der er veje til Rom. Det kan virke forvirrende og overvældende – og det er netop derfor, at jeg altid arbejder ud fra metoden Emotionelle Kundetyper (og også grunden til at jeg tog en certificering i metoden, selvom jeg allerede havde en kommunikationsuddanelse). 

Emotionelle Kundetyper er en forskningsbaseret metode, der undersøger, hvad der får dine kunder til:

1. at købe hos dig
2. være tilfredse med købet 
3. forblive loyale kunder

Kort sagt, så hjælper det dig med at kommunikere det, du leverer.  

Der findes fire forskellige kundetyper: den røde, den gule, den grønne og den blå. Og de bliver hver især tiltrukket af forskellige typer kommunikation – og herunder også forskellige typer billeder:

 

Den gule kundetype kan godt lide nærvær og omsorg – og så må du meget gerne være meget glad på gule billeder. Billedet må gerne være tæt beskåret, og tøjet skal være mere hyggeligt end business. ⁠

Den grønne kundetype vil gerne have tryghed. Derfor er det vigtigt, at baggrunden ikke har forstyrrende elementer, og at der en ro i billedet. Til den grønne type må du gerne udtrykke, at du er venlig, men seriøs. ⁠

Den blå kundetype søger kontrol og vil gerne være den bedste eller sejeste dreng (kvinde) i klassen. Derfor må du gerne udstråle magt, power og måske endda en smule arrogance.

Den røde kundetype vil stimuleres og underholdes. Billederne til den røde må derfor gerne være trendy, anderledes og pirre modtagerens nysgerrighed.⁠

 

Herunder kan du se et konkret eksempel på, hvordan et portrætbillede kan se ud til hver kundetype: 

Måske skal dine brandingbilleder slet ikke være så professionelle...

Som du kan se, er et brandingbillede altså ikke bare et brandingbillede. Der er stor forskel på, hvad der er et godt billede, alt efter hvem målgruppen er. Jeg arbejder selv mest med virksomheder og selvstændige, der henvender sig til de gule og grønne kundetyper. Og der er nogle typiske fejl og opfattelser, der går igen hos mine kunder: 

  • De tror, at deres billeder skal være topprofessionelle. Derfor kommer de til at virke uopnåelige og distancerede, selvom deres brand ellers kommunikerer, at de er nærværende, i øjenhøjde og imødekommende.
  • De er bange for at være “dem selv” på billederne. Mange gule soloselvstændige er farverige, smilende og favnende som personer – men når de skal have taget billeder, lægger de låg på sig selv, tager mere stringent tøj på og har et mere lukket kropssprog end normalt. 
  • De følger de nyeste trends. Måske får de taget dronebilleder af deres klinik, de følger en TikTok trend eller gør dét, de andre gør på LinkedIn – uden at tage højde for om trenden overhovedet passer til deres kommunikation og brand.  
 
Kort fortalt: så ender de altså med billeder, der kommunikerer noget modsat af, hvad de leverer. Det gør både, at de skræmmer deres egen målgruppe væk, og det kan også gøre, at de tiltrækker kunder, som forventer at de får én ting (professionel, “distanceret” service) men i virkeligheden får noget andet (i øjenhøjde og mere uhøjtidelig service). Kundens forventninger bliver altså ikke indfriet – og i bedste fald forvirrer det kunden, og i værste fald skaber det utilfredse kunder. 

Vil du have hjælp til at få taget billeder, der passer til dit brand? Kontakt mig på mail hej@lineida.dk og lad os aftale en uforpligtende snak.