Sådan tager du gode billeder af konfirmander​

Sådan tager du gode billeder af konfirmander

“Hvordan tager jeg gode billeder af konfirmander?”. Det er et spørgsmål, der ofte dukker op i min indbakke – især i forårsmånederne.

Mange familiefotograferer vant til at fotografere familier sammen, så der altid er to eller flere mennesker på billederne. Når du fotograferer flere sammen, kan de interagere med hinanden, og det sætter mindre krav til dig som fotograf.

Når du så skal fotografere enkeltpersoner – som eksempelvis konfirmander – så er opgaven en helt anden. Her skal du nemlig være meget mere på, du skal guide i forhold til posering og sørge for at stemningen er god og afslappende. 

Jeg har samlet de tre typiske udfordringer, du kan løbe ind i, når du skal fotografere konfirmander. 

De tre største udfordringer er: 

👉🏻 Konfirmationsbilleder tages typisk midt på dagen. Det betyder, at solen kan stå højt på himlen, og der kan give både hårde skygger i ansigtet og udbrændte områder på billedet (udbrændt betyder, at området er så overbelyst, at det er helt hvidt. Det kan ikke reddes i redigering og bare et lille område, der er udbrændt, kan ødelægge et ellers godt billede).

👉🏻 Teenagere er ofte generte og måske ikke så vild med at blive fotograferet. Det er selvfølgelig ikke altid tilfældet, men min erfaring siger, at mange konfirmander ikke ser super meget frem til at foto-delen af deres store dag. Hvis du ikke ved, hvordan du hjælper konfirmanden med at slappe af, kan billederne hurtigt blive lidt upersonlige, stive og virke opstillede. 

👉🏻 Tiden – og mangel på samme. Der sker meget sådan en konfirmationsdag, og derfor er der ikke meget tid afsat til at tage billeder. Det kan gøre oplevelsen en smule stresset, hvis du ikke har helt styr på, hvordan du får taget en masse gode billeder på ret kort tid. 

Jeg er løbet ind i alle tre udfordringer. Og har begået utallige fejl gennem min tid som fotograf. Men lige med konfirmationsfotografering er det bare rigtig ærgerligt at lave fejl – det er et once in a lifetime event, og det lægger lidt ekstra pres på, at billederne bliver gode. Så hvad kan du gøre for at sikre dig det? Nøglen ligger i god og grundig forberedelse, og her får du de tre ting, som jeg ville gøre, hvis jeg skulle tage konfirmationsbilleder for første gang: 

 

⭐️ Tjek lokationen ud på samme tidspunkt på døgnet, som fotograferingen skal være. Se, hvordan lyset falder, om du kan gå i skygge, hvis solen skinner, og hvor der er nogle flotte

⭐️ Øv dig! Tag en ven eller veninde under armen, og øv dig i at posere personen og hjælpe vedkommende med at slappe af foran kameraet. 

⭐️ Lav en liste over poseringer, du gerne vil sætte konfirmanden til. Jeg foretrækker at starte med at sætte konfirmanden til at gå, da det løsner lidt op og gør situationen afslappet.