3 tips til at skabe variation i dine billeder

Sådan skaber du variation i dine billeder

“Jeg synes det er svært at skabe variation i mine billeder”

“Mine billeder ligner for meget hinanden”

og

“Jeg er for presset på fotosessioner til at tænke kreativt”

Udfordringer du måske som fotograf kan nikke genkendende til. Det er i hvert fald nogle af de emner, der ofte går igen, når jeg taler med nye fotografer – og i øvrigt også nogle udfordringer, jeg stadig selv har til tider!

Jeg fotograferer mange bryllupsbilleder, hvor jeg altid arbejder under lidt tidspres. Men trods manglende tid vil jeg stadig gerne levere mest mulig variation, så mine brudepar får billeder, de er glade for. Derfor er der tre forskellige ting, jeg altid gør på fotoshoot, så jeg er sikker på at få mest mulig variation – uanset om jeg har meget eller lidt tid til fotograferingen.

Og dem vil jeg selvfølgelig gerne dele med dig! De tre konkrete tips får du lige her 😊👇

Tip nr 1. Læg fokus forskelligt

Leg med at lægge fokus forskelligt. Det kan både være det helt oplagte – at lægge fokus på de forskellige personer. Men du kan også prøve at lægge fokus på en detalje, eksempelvis i forgrunden eller baggrunden af billedet.

DSC02663-814ce0fb
DSC02640_2-354e3823

Tip nr 2. Brug en ny vinkel

Dine vinkler har en kæmpe betydning for, hvordan billederne kommer til at se ud. Når du varierer dine vinkler, får du automatisk en god variation i dine billeder. Når jeg husker at tænke variation ind i min fotografering, kan jeg sagtens få 10 fine, forskellige billeder af én posering. Derfor er vinklerne altså det nemmeste redskab, når det kommer til at skabe gallerier med masser af varierende billeder til dine kunder.

DSC02653_1-b5f275e8
DSC02636-49695036

Tip nr 3. Skab forskellige stemninger

Det sidste tip du får i dag er at skabe forskellige stemninger. Det her kræver lidt mere “arbejde” fra din side af, da du ikke kan forvente, at personerne foran kameraet selv skifter humør. Jeg hjælper dem altid på vej ved at stille spørgsmål og guide personerne ind i et andet humør – og på den måde kan du både få billeder, der er sjove og glade, og billeder der er mere intense og nærværende.

DSC02674_3-0559d563
DSC02669_1-5caeccb7